2014. augusztus 28., csütörtök

A Panthers és Newton - Hol van Superman ereje?

 

 Cam Newton. A Carolina Panthers irányítója. Igazi tehetség, rendkívüli irányítónak tartják, de vajon tényleg az is? A kérdés sokaknak jogtalannak tűnhet, hiszen ki vagyok én, hogy ilyen tényeket kérdőjelezzek meg? Aztán most mégis megteszem. Nyilván nem arról van szó, hogy leszólok egy olyan irányítót aki az elmúlt 3 alapszakasz során minden mérkőzésen játszott és igen egyenletes teljesítményt produkált. Viszont Newton háza táján nincs minden rendben. Ott van a boka sérülése, melyről aztán fene se tudja mennyire volt komoly, most pedig a bordái sérültek meg. A szezon kezdésre elvileg felépül, de azt azért kétlem, hogy 100%-os lenne az első meccsre. 

 Ott van a másik probléma. Az elkapó bázis teljes cseréje. Nem gond ez csak nagyon szélsőségesen oszlanak meg. Vagy jó formán öregek vagy pedig hihetetlenül fiatalok. Nem igazán látok Newton számára Kelvin Benjaminen kívül figyelemre méltó célpontot. Underwoodot éppen a napokban menesztették, persze ha nem kell érthető, de azért többre mentek volna vele szerintem mint Avant-al. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy Avant rossz játékos lenne, de valahogy nem látom benne azt amire Newtonnak szüksége lehetne. Cam elől pedig megszűnt az a fal ami eddig jelentősen segítette az ő munkáját. Noha nem arról van szó, hogy csoda-csapda lett volna a védők számára, de megtett annyit, hogy ez az igen mobilis irányító ki tudja találni mit is akar valójában. Ebből a falból úgy néz ki, hogy pár építőelem kikerült és pótlásukat sajnos nem azonos minőségű anyagból intézték.

 Megkapták azt a kritikát is, hogy csak azért voltak ennyire jók mert rendkívül könnyű sorsolásuk volt. Az tény, hogy marhára nem volt nehéz dolguk a fiúknak tavaly, de Rivera szerintem tudja mit csinál és nem igen tűnik annak a mellényúlós figurának. Ha védelem közel azon a szinten tud teljesíteni mint tavaly akkor az már önmagában eredmény. Én akármennyire is szimpatikusnak tartom a Panthers defenzív egységét kissé szkeptikus vagyok, mert ez az amit nagyon nem lehet kisakkozni előre, pedig okoskodhatnék a semmin most oldalakat. Egy biztos a nyomás nagyobb mint tavaly. Most fog igazából kiderülni, hogy mennyire jó Cam Newton. Ha képes gyenge fallal Russel Wilson szintjén játszani, aki tavaly egy átjáró ház mögül irányította végig a támadásokat, akkor bebizonyította, hogy érdemes a Supermankedéses hülyeségére, ha megbukik akkor a Kryptonit volt az erősebb. Még magam se tudom melyiket szeretném, mert az most teljesen mindegy én kinek szurkolok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése